ZAKON POZORNOSTI
ZAKON POZORNOSTI

Kamor gre vaša pozornost oz. čemur namenjate svojo pozornost, se v vašem življenju manifestira, pri tem ni pomembno ali gre za veliko, majhno, slabo ali dobro stvar, ta zakon univerzuma poskrbi, da se tisto, čemur je namenjena vaša pozornost, manifestira v obsegu vaše pozornosti (torej, je odvisno od količine vaše pozornosti).

Namera je fokus vaših misli, besed in dejanj. V materialnem 3-dimenzionalnem svetu velja, da verjamemo le tistemu kar vidimo. Kakorkoli, že starodavni modreci so vedno trdili nasprotno; kar verjamemo, kmalu vidimo. Tudi kvantni fiziki dan danes ugotavljajo podobno; misel ustvarja materijo.

Rezultati usmerjene pozornosti pa so odvisni od pričakovanja, ki ga ima posameznik. Tako se razlikujejo tudi naša življenja: deset ljudi v enaki situaciji si bo predstavljalo in pričakovalo drugačen izid situacije. Velja, da vsak ustvarja svojo individualno resničnost. Tudi znanost danes podpira to resnico.

Ponazorimo, kako deluje ta zakon v življenju: Rebeka je bila organizatorka manjšega dogodka. V mislih si je ponavljala »joj, neverjetno veliko sedežev moram razprodati. Upam, da bom lahko prodala vse vstopnice, saj so zelo drage.« Te misli so usmerjale Rebeko in jo pripeljale do željenega izida: na dan dogodka je ostalo več kot pol sedežev praznih.

Drugi podoben primer, je primer Jane, ki je organizirala veliko zabavo. Bila je odločna in pozitivno naravnana. O dogodku je govorila z entuziazmom. Bila je prepričana, da ji bo uspelo nadpovprečno dobro. Njena vizija se je uresničila.

Edini stvari, ki lahko zaustavita vašo manifestacijo željenega sta strah in dvom. Če namenite le 20 odstotkov svoje pozornosti nečemu, se bo le v takšnem odstotku tudi uresničilo. Če namenite 100% svoje pozornosti, se bo takšen rezultat uresničil. Zakon pozornosti je natančen.

Bodite torej pozorni čemu namenjate svojo pozornost. Usmerjajte svojo pozornost in misli v pozitivne situacije, govorite o pozitivnem. Bodite pozitivni. Ko imate v mislih pozitivno vizijo, misli in vlagate energijo v to, je uspeh zagotovljen.

In še nasvet: ko posadite seme si predstavljajte, kako iz njega zraste čudovita cvetlica, ob pravem času. Potem jo zalivajte in lepo skrbite za njo. In prav gotovo je ne boste vsake dve minuti preverjali, kako raste in jo na novo okopavali. Dali ji boste svoj čas in z zaupanjem pustili, da raste. Torej, svoji viziji namenjate pozornost, vendar je ne analizirajte do konca, z vsemi majhnimi podrobnostmi.

Nauk:» Namenite pozornost tistemu, kar si želite in prejeli boste.«

OPOMBA: vir besedila je knjiga A Little Light on Spiritual Laws, avtorice Diane Cooper

Preberite tu: Zakon Obilja

Posted by Mojca Koprivnikar 0 Comments , ,