Čustva iz preteklosti in odnosi danes
Čustva iz preteklosti in odnosi danes

Ali čustva iz preteklosti še vedno vplivajo na vas? Kako prepoznamo čustvo preteklosti? Običajno po zelo burni in intenzivni reakciji in ta reakcija se lahko zgodi, zaradi dejanja določene osebe ali besed, ki jih le-ta izreče. Odziv na dejanje ali besede, je neskladen z realnostjo in pogostokrat se oseba niti ne zaveda, da doživlja čustvo preteklosti, saj je odziv lahko tudi impulziven.

Počutimo se lahko kot da je za naše stanje »kriva« druga oseba ali situacija, lahko je prisotno tudi doživljanje, da ima oseba moč nad nami. Pa vendar, če bi to situacijo oz. osebo pogledali iz povsem nevtralne (objektivne) perspektive, bi hitro prišli do spoznanja, da temu ni tako, saj na nas ne more vplivati nihče in nič, če tega ne dovolimo.

Vsekakor je izvrsten primer, kako delujejo čustva preteklosti, prepir med partnerjema. Običajno je njuna interakcija takrat napolnjena z obsojanjem drug drugega, prisotna je lahko jeza, oba doživljata kot da pravzaprav stojita vsak na svojem bregu in se ne slišita. Vklopilo se jima je staro čustvo, iz preteklosti. Morda iz otroštva, morda nepredelano čustvo iz preteklega razmerja. Tovrstna čustva so ujeta v našem telesu in bivajo v celičnem spominu. So del naše vibracije, del energijskega polja.

Razstrupljanje čustev, misli in telesa

Izstop iz vrtiljaka ponavljajočih se čustev jeze, žalosti, zamere, krivde, nemoči je mogoč, in sicer s pomočjo samoopazovanja, sprejemanja in ustreznega izražanja doživljanja čustev. Potrebna je torej sprememba v načinu odzivanja, kar pa se lahko zgodi le na osnovi budnega opazovanja. Poleg energijskega čiščenja in psihološke podpore pa je ta čustva potrebno spustiti tudi iz našega telesa, z globokim razstrupljanjem, saj je pomembo, da se le-ta izločijo tudi iz organov.

Zakaj nekatera zamrznejo in obtičijo v nas?

Običajno gre za negativna čustva, ki jih v času nastanka nismo bili zmožni ustrezno predelati in se z njimi spoprijeti, bodisi da nismo imeli podpore ali so bila le-ta prehuda. Vendar so se le-ta shranila v našem telesu, z leti pa so se, s pričo novih nerešenih situacij, še stopnjevala.

A z opazovanjem sebe – svojih odzivov in reakcij na situacije, dogodke in osebe ter sprejemanjem ter z globokim čiščenjem in razstrupljanjem telesa in duha, jih lahko razrešimo in spustimo. Dr. Richard Anderson avtor številnih knjižnih uspešnic o tovrstnih tematikah, pripoveduje, kako lahko s postenjem/razstrupljanjem iz telesa očistimo te stare energije, ki so ujete v naših celicah telesa kot mrtve celice. S postenjem jih iz telesa odpravimo za vedno in z njimi tudi staro energijo. »Številni posamezniki so bolj pod vplivom preteklosti kot sedanjosti in ko gredo čez razstrupljanje telesa pogostokrat pride do neverjetne čustvene preobrazbe, preobrazbe odnosov in lahko celega življenja,« pravi dr. Andersen.

Številni viri opisujejo, da naj bi imeli predvsem v črevesju ujete veliko negativne energije. Ta se na telesni ravni kaže kot zakisanost in v obliki toksičnih oblog. A energija je lahko ujeta tudi drugje v telesu. Na primer v grlu, vratu, ramenskem obroču. Oseba, ki ima denimo težave s postavljanjem za sebe oz. težko spregovori sebi v bran ima najverjetneje čustva (energijo) ujeto v grlu.

Tudi starodavne vzhodnjaške medicine govorijo o tem, kako so naši organi neločljivo povezani s čustvi (vsak organ z določenim čustvom) in opisujejo, kako je pretok energije lahko zaustavljen ravno zaradi neustreznega izražanja čustev. Telo je mreža, kjer je vse povezano med seboj in če torej eden organ ne deluje pravilno, dolgoročno cel sistem ne bo deloval pravilno. Primer: zamera, ki je povezana s čustvom jeze, se pogostokrat izraža kot bolečina v ramenih. Zamera je povezana z žolčnikom in meridian žolčnika poteka okoli ramen, zato običajno pomislimo, da nas boli rama in poskušamo lajšati samo to bolečino, v resnici pa so tam »shranjeni« le strupi (negativna čustva) v obliki bolečin, izvor pa je v našem primeru v žolčniku. Ti nakopičeni strupi pa zaustavljajo energijski pretok in posledično se oseba vse težje sooča z občutki zamere, odporom, jezo.

VIR: http://www.naturalnews.com/027717_cleansing_negative_emotions.html

Mojca Koprvnikar
Eternal Light(r) terapevtka
Intuitivna svetovalka
Novinarka in pisateljica
K: 051 305 224

Posted by Mojca Koprivnikar 0 Comments , , ,