Tri čudežna zdravilna olja
Tri čudežna zdravilna olja

Divji origano, črni sezam in magnezijevo olje. Lahko jih najdemo v obliki »navadnega« olja ali eteričnega olja. Z njimi si lahko pomagate izboljšati svoje počutje, dvigniti nivo energije, pomagajo pri vzpostavljanju notranjega ravnovesja in v nekaterih primerih so lahko tudi podpora pri zdravljenju lažjih ali tudi težjih boleznih.

Izbira olja, tako eteričnega kot navadnega, naj bo premišljena. Pomembno je, da je le-to narejeno iz naravnih in čistih sestavin, ki so organskega izvora ter certificirana. Preden pa se odločite, katero boste uporabili in za kakšne namene pa je dobro, da se posvetujete še s strokovnjakom (aromaterapevtom oz. poznavalcem).

Danes tudi moderna znanost že piše o zdravilnih učinkih določenih eteričnih in drugih olj na naše zdravje in dobro počutje. Številne študije tako denimo pripovedujejo o eteričnem olju evkaliptusa, ki pomaga pri lajšanju dražečega kašlja in vnetemu grlu. Eni izmed najmočnejših (eteričnih) olj pa naj bi bili olje divjega origana, olje iz črnega sezama in magnezijevo olje.

Freepik.com

Esencialna olja VIR: Freepik.com

Olje iz divjega origana

Gre za izjemno močno olje, ki ima antibakterijske, protivirusne in protiglivične učinke, uničuje parazite in pomaga pri različnih vnetjih. Olje origana je lahko izjemna podpora tudi pri prehladnih obolenjih. Njegova glavna in najmočnejša učinkovina je karvakrol, ki so jo preverjali tudi z različnimi znanstvenimi študijami, s katerimi so pokazali, da pomaga pri uničevanju rakavih celic, je odlična podpora pri ohranjanju zdravega nivoja krvnega sladkorja in je zelo učinkovit pri odpravljanju zakisanosti organizma in kandidi.

Olje iz črnega sezama

Nekoč so to olje opisali kot olje, ki ozdravi vse, razen smrti. Nedavne študije so pokazale, da to olje pomaga uničevati viruse, ki postajajo vse bolj odporni na antibiotike in druga zdravila. Prav tako ima tudi to olje proti-rakave učinkovine. Njegova glavna zdravilna učinkovina pa je timokinon, ki je bil predmet raziskav predvsem v boju proti rakavim obolenjem. Leta 2008 so opravili študijo s katero so preverjali učinek olja črnega sezama na povišan holesterol. Rezultati so bili presenetljivi, saj so pri testni skupini udeležencev, ki so redno uživali olje, zaznali bistveno izboljšanje oz. znižanje holesterola v krvi.

Črni sezam Vir: Freepik.com

Črni sezam
Vir: Freepik.com

Magnezijevo olje

Pravzaprav ne gre za olje, četudi se tako imenuje. Magnezijevo olje je snov, čisti magnezijev klorid v tekoči snovi. Največ se uporablja za masažo oz. za lajšanje mišičnih krčev. Prav tako nadomešča izgubljeno sol in minerale, ki jih telo izgublja, ko je dehidrirano. Magnezijevo olje torej skrbi tudi za hidracijo telesa.

Poleg tega je magnezij eden izmed pomembnejših mineralov, ki jih organizem nujno potrebuje. Zaradi hrane, ki jo danes uživamo in je »prazna« izgubljamo tudi ta dragocen mineral. Sicer pa naj bi bilo to čudovito »olje« učinkovito pri lajšanju migren, pri različnih težavah s kožo, pomagal naj bi tudi pri pomirjanju in doseganju dobrega počutja.

VIR: http://blogs.naturalnews.com/know-3-powerful-healing-essential-oils/3-powerful-healing-essential-oils/

Posted by Mojca Koprivnikar 0 Comments , , , , ,