Naravni lifting obraza
Naravni lifting obraza

V preteklih člankih smo že opisali nekaj naravnih načinov za pomlajevanje oz. upočasnjevanje staranja telesa in organizma. Tokrat pa se bomo osredotočili na obraz, ki je tudi najbolj izpostavljen zunanjim dejavnikom. Mladosten videz obraza tako lahko ohranimo s pomočjo različnih naravnih tehnik. Izpostavili bomo naravni lifting. O njem smo govorili z Liljano Vertačnik, izvajalko naravnega liftinga obraza in joge obraza, iz Centra lepota, mistika in vitalnost.

Pri ohranjanju mladostnega videza pravzaprav veljajo zelo preprosta »pravila«. Če jih ne upoštevamo, tudi različne kreme in preparati ne bodo imeli dolgoročnega učinka. Liljana Vertačnik pravi, da je mladostni videz v veliki meri odvisen od naših genov, a še bolj je odraz načina življenja in posledično našega zdravja. »Zelo resno svetujem čim manj stresa. Zavedam se, da bi me mnogi vprašali, kako v tem času živeti brez stresa, a dejstvo je, da le-ta slabo vpliva na naše počutje in posledično na celotno delovanje organizma, zato je nujno, da začnemo na življenje gledati lahkotnejše in pozitivnejše. Za začetek poskusimo v vsakem negativnem stresnem dogodku poiskati protiutež-nekaj pozitivnega. Zakaj? Moje delo je povezano z ženskami in lepoto , zato vedno bolj opažam, kako zelo pomembno je, da lepota prihaja od znotraj. Torej, poleg zunanje nege, je potrebno poskrbeti tudi za stanje-zdravje našega duha. Hkrati pa skrbeti za nego z naravnimi maskami in preparati, masažo obraza ter uživati zadostne količine vode ter se zdravo prehranjevati.« pravi Lilijana.

O naravnem liftingu obraza

Prednost naravnih načinov pomlajevanja je predvsem ta, da delujejo na celoten organizem in tudi na naše organe. Lilijana pravi, da je iz tega vidika naravni lifting čudovita in popolnoma naravna metoda, sestavljena iz treh delov:

Naravni lifting obraza

Naravni lifting obraza

  • Prvi del: s pritiskanjem na refleksne cone obraza vzpostavljamo ravnovesje v celotnem telesu. S pritiski sprožamo impulze po meridianih in tako delujemo na določen organ v telesu (žolč, mehur, ledvice, pljuča, srce, želodec, debelo črevo itd.). Ob pravilnem pritisku se organ odzove z zmanjšanim ali povečanim delovanjem – odvisno, kaj v tistem trenutku potrebuje. Naši organi tako dosegajo svoje naravno stanje in posledično zdravje. S ponavljanjem terapij dosežemo boljši učinek.
  • Drugi del: gnetenje obraznih con. Tudi te so povezane z določenimi organi in z gnetenjem delujemo na te organe.
  • Tretji del: masaža obraznih mišic. Na obrazu imamo 52 obraznih mišic, ki jih ne razgibavamo! Z masažo terapevt mišice zmasira in jih učvrsti ter ponovno aktivira. Naš obraz postane prožnejši, gibčnejši in lepši. Razgibavanje obraznih mišic si lahko predstavljamo podobno kot trening fitnesa, kjer oblikujemo mišice telesa.

Seveda pa terapija liftinga ne deluje  »instantno«. Učinek je sicer lahko opazen že po prvi terapiji, a je za popolno spremembo potrebno večkratno ponavljanje. Gre za naravno metodo, brez botoksa, polnil in zato deluje blagodejno na celoten organizem, ga pomirja in zdravi.

Obraz je zrcalo zdravja

Liljana Vertačnik pravi, da se na našem obrazu opazijo vse tegobe, bolezni in stanje našega organizma ter posameznih organov.

Omeniti velja še, da učinek, ki ga ponujajo naravne tehnike, ni takojšen kot npr. botoks in polnila, ki hkrati delujejo kratkoročno, je pa zdravilen in deluje na celoten organizem ter izboljšanje počutja. Botoks in polnila so začasne rešitve in z njimi v telo vnašamo strupe. Poleg tega pa se gube kmalu vrnejo nazaj in so lahko še bolj izrazite. Zakaj? Ker nismo ozdravili notranjosti. Vedno je potrebno ozdraviti notranjost, da lahko zasijemo navzven.

Lilijana še svetuje, da si pripravite doma kakšno naravno masko iz avokada in uživajte MSM super živilo v kombinaciji z limono.

Posted by Mojca Koprivnikar 0 Comments , , , , , , , , , , , , , ,